Hvorfor Kostvejledning.

Kostvejledning

Hvorfor skal man vælge en kostvejleder?

Rigtig mange har et ønske om at tabe sig. Og næsten lige så mange har forsøgt sig med diverse slankekure. Desværre er det ikke alle der kommer i mål. Nogen opnår et midlertidigt vægttab, men tager hurtigt de tabte kg på igen. Mens andre slet ikke lykkes med deres vægttab.

Ofte Handler Det Om Mange Andre Ting End "Bare" Mad

Jeg møder rigtig mange på klinikken som har svært ved at knække koden til vægttab. Med en kostvejleder eller en konsulent kan du få hjælp til dette og du bliver støtte på vejen.

Jeg kan naturligvis kun beskrive hvordan jeg typisk arbejder, når du kommer til mig for at få hjælp til at tabe dig. Men jeg er sikker på du kan finde tilsvarende hjælp der hvor du befinder dig. Ellers må du altid gerne kontakte mig, jeg anbefaler gerne nogen fra mit netværk.

Som tidligere nævnt spiller der ofte mange ting ind i de beslutninger vi tager hver gang vi vælger at indtage noget eller at springe noget over. Her er eksempler på hvad der kan spille ind.  

  • Vi spiser på følelser.
  • Vi har vaner eller traditioner. f.eks kan det være lidt chokolade i bilen efter man har handlet. 
  • Vi glemmer eller mister evnen til at vurdere på vores sult eller mæthed.
  • Vi er høflige og vil ikke skuffe ved at sige nej tak.
  • Vi har for travlt til at vælge/lave det rigtige og fornuftige mad.
  • Vi tror vi ved hvad der er godt og skidt for os at spise.
  • Vi er "spise blinde" det er det samme som fartblind. Hvilket betyder vi måske tror vi har styr på hvad eller hvor meget vi indtager.

Skrmbillede 2020-06-17 kl 155741png

Hvad Er Min Rolle

Jeg hjælper dig med at være nysgerrig på hvad dine udfordringer er. Og på hvordan du navigere rundt i det.
For mig er det vigtig at vægtabet ikke bliver endnu en kur, men en livsstilsændring.
Jeg ved godt det lyder som en klichè, men det bliver det ikke hvis du under dit forløb bliver klogere på dig selv og dine madvaner. Eller bruger tid på at finde ud af hvad der fungere og ikke fungere for dig. 

Et eksempel fra min klink: Jeg hjalp et ægtepar. Konen var meget fedt forskrækket og de spiste meget sparsomt. Hun påstod de ikke kunne tabe sig. Hun havde prøvet alt. Da vi fik kigget på deres kost viste det sig de slet ikke rørte fedt. Og valgte kun fedtfattige muligheder.
Da vi fik tilpasset deres kost begyndte de at tabe sig. Og de blev begge meget mere tilfreds med deres kost. Citat fra manden: "nu får jeg både smør og bacon, jeg har aldrig spist så godt før"

Dette eksempel er fra et af de nemmere forløb. Så simpel er det desværre ikke altid. Men vi finder tit løsninger der er mere simpel end forventet. 
Når du vælger en kur fra et ugeblad eller får den af en kollega der har haft succes. Er det tit en "standart kur" hvilket betyder den er lavet til en bred målgruppe. Det kan gøre den svært at følge, da der ikke bliver taget hensyn til dig og det du godt kan lide.

I Virkeligheden Handler Det Meste, Af Det Vi Gør, Om Hvad Der Gør Os Glade.

Vi søger kærlighed for det gør os glade. Vi ønsker at tabe os, for så tror vi vi bliver lykkelige. Vi spiser kage, for det søde gør os i godt humør. Vi køber en god vin, for vi elsker god vin. Hvis du så vælger at leve efter en kur der fornægter dig alt det du elsker, bliver den meget svær at få succes med. 

Jeg hjælper dig med at finde ud af hvad gør dig lykkelig? hvor tit og hvor meget kan du så tåle af det i et vægttabs forløb. Således bliver det nemmer at opnå succes. Især hvis det er et længere forløb du har behov for. Altså hvis du skal tabe mange kg. Så intet er forbudt. Men mængde og hyppighed bliver nød til at reguleres lidt.

"Jeg har skabt mange mad-snobber :o)"

Nogen gange er vi også nød til at kigge på din historik. Måske har du nogen vaner med dig fra din barndom. Vaner du slet ikke har forholdt dig til, men bare altid har gjordt. 

Som du nok kan høre er der masser ting at tage fat i. Dette har blot været lidt eksempler på hvorfor en vejleder eller konsulent være en rigtig god løsning, hvis du ønsker et vægttab.

Jeg tilbyder altid en uforpligtende snak, om jeg måske kan hjælpe dig. Så kontakt mig gerne på tlf: 7199 9819 eller mail: lene.foged@gmail.com. 
(Jeg kan være svær at træffe på telefon, men læg gerne en besked så ringer jeg tilbage)

Jeg er uddannet: fyiosterapeut, kostvejleder, sundhed og livsstils coach og mentor i mad og psyk.

Lene Foged.